FAISKOLA rezisztens gyümölcsfa: almafa, szilvafa, diófa, barackfa rezisztencia  
Faiskola Aktuális készlet   Faiskola Aktuális készlet

Aktuális készlet

Gyümölcsfa fajtáink


Cseresznyefa
LINDA cseresznyefa

MM 106-os vírusmentes alany eladó...

Kereső


Keresett termék neve:

Faiskola Keresés
Részletes keresés

A 10 utolsó kereső szó:

prima, alma rezisztens, favorit meggy, sieberzhu, kerecsend, feketics megy, acerola cseresznye csemete, Pinova, som, On GALA almafa

További kereső szavak:

csemete, alma, eladó, meggy, videó, árak, debrecen, rezisztens, alany, ára

 

 

 

LINDA cseresznyefa
LINDA http://www.hunyadi-garden.hu//images/cache/5/7/57s400c0.00i.jpg
0
4.125 32

cseresznyefa LINDA


(32 szavazat)Mennyire jó ez a termék?

cseresznyefa LINDA Általános leírás


Hedelfingeni óriás és a Germersdorfi óriás mesterséges hibridje. 1988-ban kapott állami elismerését. Nemesítői: Brózik Sándor és Apostol Jánosné.
            A Germersdorfi óriással többnyire egy időben érő, a Germersdorfihoz hasonló megjelenésű cseresznye, mely friss fogyasztásra, befőtt készítésére és mélyhűtésre egyaránt alkalmas. A Germersdorfinál bővebben termő ezért annál gazdaságosabban termeszthető fajta. Mind kézi, mind gépi szüretelés esetén gazdaságosabban termeszthető, mint a Germersdorfi klónok. Az ország cseresznyetermesztésre alkalmas területein a Germersdorfi részbeni helyettesítésére javasolható.
            Érik a Germersdorfi óriás előtt néhány nappal, június 16-20. körül. A gyümölcsök a fán minőségromlás nélkül 8-10 napig eltarthatók, így a Germersdorfi-val együtt is szüretelhető.
            Gyümölcse nagy, átlag 24 mm átmérőjű, átlag tömege 7,4 gramm, kőmag aránya 4,8 %. Alakja kissé megnyúlt, lekerekített vállú, hasi oldalán lapos. Bibepontja kicsi és csúcsosan kiemelkedik. Héja vastag, színe éretten bordópiros, hasi oldalán egy árnyalattal sötétebb. Húsa piros, kemény, durván rostos, egy kissé tapad a maghoz. Íze édes-savas, harmonikus. Magja nagy, sima, ovális. Kocsánymélyedése szűk és sekély. Kocsánya hosszú és vékony. Éretten vegyszer nélkül is szárazon válik a kocsánytól, gépi betakarításra alkalmas.
            Fája közepesnél kissé erősebb növésű, laza, széteső sátoros koronájú. Ágai közepesnél vékonyabbak, a termés tömege alatt kissé lehajlók. Vesszőinek színe napos oldalon világos barna, alul sárgásbarna, középsűrűn paraszemölcsös. Rügyei orsó alakúak, elállóak.
Termőre fordulása korai, termőképessége igen jó és rendszeres.
Középkésőn virágzik. Jó pollenadói a Solymári gömbölyű, Margit, Germersdorfi óriás, a Hedelfingeni, a Stella valamint a Van és egyes években, ha a virágzási idő igen rövid a Katalin.
Jól termékenyíti a Solymári gömbölyűt, Vant, Katalint, Margitot, Hedelfingeni óriást és a Germersdorfi óriást.

termékekről általában...
LINDA cseresznyefa


Szeretne többet megtudni, vagy rendelni ebből a gyümölcsfa fajtából?

Keressen fel minket!
Hunyadi Garden FAISKOLA Bt.
4002, Debrecen Kádár dűlő 74.
Vagy emailban tegye fel kérdéseit vagy adja le rendelését.

LINDA cseresznyefa: cseresznyefa, cseresznyefa, cseresznyefa linda, faj, fajta, egy, 24, Stella, alma, CSERESZNYE, 98, nagy, linda+cseresznyefa, 16, Sz, GY, piros, al, 88, ny, fajt
LINDA cseresznyefa
LINDA Cseresznyefa
LINDA cseresznyefa
A termék eladója:
Elérhetőség: általában raktáron

 

 

 

Hunyadi Garden FAISKOLA Kft.
4002, Debrecen Kádár dűlő 74.

Webáruház készítés