FAISKOLA rezisztens gyümölcsfa: almafa, szilvafa, diófa, barackfa rezisztencia  
Faiskola Aktuális készlet   Faiskola Aktuális készlet

Aktuális készlet

Gyümölcsfa fajtáink


Cseresznyefa
GERMERSDORFI cseresznyefa

MM 106-os vírusmentes alany eladó...

Kereső


Keresett termék neve:

Faiskola Keresés
Részletes keresés

A 10 utolsó kereső szó:

prima, alma rezisztens, favorit meggy, sieberzhu, kerecsend, feketics megy, acerola cseresznye csemete, Pinova, som, On GALA almafa

További kereső szavak:

csemete, alma, eladó, meggy, videó, árak, debrecen, rezisztens, alany, ára

 

 

 

GERMERSDORFI cseresznyefa
GERMERSDORFI http://www.hunyadi-garden.hu//images/cache/5/8/58s400c0.00i.jpg
0
4.3035714285714 56

cseresznyefa GERMERSDORFI


(56 szavazat)Mennyire jó ez a termék?

cseresznyefa GERMERSDORFI Általános leírás


Német származású fajta, de nem azonos a Nyugat-Európában Germesdorfer néven termesztett fajtával. Valójában a Schneiders Späte Knorpelkirchse fajtát termesztjük Magyarországon Germersdorfi néven. Hazánk több vidékén a Germersdorfi fajtát Karmazsin, illetve Badacsonyi óriás néven ismerik.
            Legfontosabb árufajtánk. Üzemi ültetvényekben a 70-es évek elejéig mintegy 70 %-os volt a részaránya, mely ma kb 40 %-os. Kitűnő gyümölcsminősége, mely méretben, színben és ízben egyaránt az etalont jelenti. Minden irányú felhasználásra alkalmas, ezért 1982 óta államilag elismert fő árufajták, szelektált klónjai a Germersdorfi 1, Germersdorfi 3, Germersdorfi 45. Legkeresettebb fajtánk mind export mind a belföldi nyerspiacon, valamint a konzervipar részéről egyaránt.
            Klónjai növekedési erélyben, érési és virágzási időben térnek el egymástól. Gyümölcsük jellemzőiben lényeges eltérés nincs.
A Germersdorfi fajtakör általában június 18-25. között érik. A klónok közül a Germersdorfi 1-es kettő-öt nappal korábban érik a fajtakörön belül. Gyümölcsei az aktuális gyümölcsberakódástól függően 7-10 gramm tömegűek, átlag 7-7,6 gramm közöttiek, 24-27 mm átmérőjűek. A Germersdorfi 3-as klón gyümölcsei a fajtakörön belül a legnagyobbak.
            Gyümölcsének alakja tompa szív, vagy kissé nyomott gömb. Héja a fogyasztási érettség kezdetén kárminpiros, majd teljes éretten sötét bordópiros. Íze már világos pirosan is kellemes édes-savanykás, zamatos, kesernyés mellékíze nincs.
            Húsa halványpiros, kemény, roppanó, bőlevű. Magvaváló, kocsánya középhosszú vagy hosszú, szárazon válik a gyümölcstől, jól szállítható és az ideiglenes tárolást is jól bírja. A feldolgozás során a gyümölcs színe nem túl tetszetős, barnás lesz. Hasonló okok miatt a hűtőipar csak szükségből használja.
            Fája erős vagy igen erős növésű, feltörekvő, jellegzetes terpedt-kúp alakú koronát nevel. Ágai, vesszei középvastagok elsűrűsödsre nem hajlamos.
            Termőképessége nagyban függ a pollenadó fajták megválasztásától, ültetvényen belüli arányától és elhelyezésétől.
            Középkésőn-későn nyíló virágai önmeddőek. Jó pollenadó fajtája a Hedelfingeni, a Solymári gömbölyű, a Van és a Linda és a Sunburst.
            Pollenadóként megfelelő a Solymári gömbölyű, a Linda, a Margit Hedelfingeni óriás és a Van fajták, valamint a korán virágzó Pándy meggy klónok és az Érdi nagygyümölcsű meggyfajta részére.
            Vadcseresznye- és sajmeggy alanyon egyaránt jól fejlődik. Erős növekedése miatt intenzív koronaformák kialakítására kevésbé alkalmas.
            Alkalmazkodóképes, edzett, ellenálló fajta. Télállósága igen jó. Kártevők közül a cseresznyelégy igen kedveli, ezért intenzív növényvédelemben kell részesíteni.
            Hibája évjárattól függő, gyenge-közepes termőképessége, a gyümölcsméretnek az aktuális termésberakódástól, igen nagy függősége, esős időjárás esetén a gyümölcsök nagyfokú repedési hajlama.

termékekről általában...
GERMERSDORFI cseresznyefa


Szeretne többet megtudni, vagy rendelni ebből a gyümölcsfa fajtából?

Keressen fel minket!
Hunyadi Garden FAISKOLA Bt.
4002, Debrecen Kádár dűlő 74.
Vagy emailban tegye fel kérdéseit vagy adja le rendelését.

GERMERSDORFI cseresznyefa: cseresznyefa, rak, meggyfa, CSERESZNYE, ny, érdi nagygy%c3%bcm%c3%b6lcsű meggy, al, faj, van, germersdorfi+cseresznye, fajta, cseresznyefa, csereszn, piros, alany, lena, germersdorfi, meggy, alma, germersdorfi+cseresznyefa, fajt
GERMERSDORFI cseresznyefa
GERMERSDORFI Cseresznyefa
GERMERSDORFI cseresznyefa
A termék eladója:
Elérhetőség: általában raktáron

 

 

 

Hunyadi Garden FAISKOLA Kft.
4002, Debrecen Kádár dűlő 74.

Webáruház készítés