FAISKOLA rezisztens gyümölcsfa: almafa, szilvafa, diófa, barackfa rezisztencia  
Faiskola Aktuális készlet   Faiskola Aktuális készlet

Aktuális készlet

Gyümölcsfa fajtáink


Meggyfa
ÚJFEHÉRTÓI FÜRTÖS meggyfa

MM 106-os vírusmentes alany eladó...

Kereső


Keresett termék neve:

Faiskola Keresés
Részletes keresés

A 10 utolsó kereső szó:

golden, 50, summerred almafa , almafaj baya marisa, monfort, penyigei szilva, szentesi rozsa menyit terem, dehusi, kell, alma

További kereső szavak:

csemete, eladó, meggy, videó, árak, debrecen, rezisztens, alany, ára, faiskola

 

 

 

ÚJFEHÉRTÓI FÜRTÖS meggyfa
ÚJFEHÉRTÓI FÜRTÖS http://www.hunyadi-garden.hu//images/cache/5/1/51s400c0.00i.jpg
0
3.7368421052632 19

meggyfa ÚJFEHÉRTÓI FÜRTÖS


(19 szavazat)Mennyire jó ez a termék?

meggyfa ÚJFEHÉRTÓI FÜRTÖS Általános leírás


Újfehértói fürtös

            Anyafáját az Újfehértó környéki termőtájban emelték ki 1961-ben tájszelekció során Pethő Ferenc és munkatársai. 1970-től államilag elismert árufajta.

            Későn, július elején érik, érése elhúzódó, de hullásra nem hajlamos. A gyümölcs éretten sérülésmentesen válik a kocsánytól.

            Gyümölcse középnagy vagy nagy, kissé lapított gömb alakú. Átmérője a termés mennyiségétől függően 18-23 mm. Tizenkét év átlagában a termés 54 %-a 22 mm feletti átmérőjű. Tömege 5,23 g. A gyümölcshéj színe fénylő bordópiros. Húsa kemény, vérpiros, mérsékelten festőlevű. Íze harmonikusan savas-édes. A gyümölcs cukortartalma magasabb, mint a Kántorjánosi 3 fajtáé. Kemény húsú gyümölcse géppel rázható és osztályozható. Friss fogyasztásra, ipari feldolgozásra és gyorsfagyasztásra alkalmas.

            Fája erős növekedésű, felfelétörő, de a Pándyénál kisebb koronát nevel. Sajmeggy és vadmeggy alanyokon egyaránt jól fejlődik. Sajmeggyen álló termőkorú fáinak magassága eléri a 4-5 métert, a korona alapterülete 15 m2 körül mozog. Elágazódási képessége jó. Termőkorban kiegyenlített növekedésű, rendszeres ritkító és mérsékelt ifjító metszést igényel. Ezzel a gallyazat felkopaszodása csökkenthető, illetve kiküszöbölhető. A vele együtt virágzó fajták jó pollenadója. A faiskolába és a gyümölcsösbe történő kiültetés után erős növekedésű, a növekedő hajtásokat az erősebb szél tőből kitörheti. Koronája felfelétörő, felálló, alakja megnyúlt gömb. Vesszői lecsüngőek, ostorosodó jellegűek. Jó termőképességéből adódóan a rövid (bokrétás termőnyárs), a közepesen hosszú, de a hosszú vesszőkön is rendszeresen képez virágrügyet. Rügyei közepes nagyságúak, vesszőhöz simulók. Levelei közepes méretűek. A levéllemez hosszúságának és szélességének aránya kisebb, mint a Kántorjánosi 3 meggyé. Virágai közepes méretűek, fehér szirmúak.

            Korán termőre fordul, bőven terem.  Teljes termőkorban a talaj minőségétől függően 80 kg/fa terméshozamra is képes. Fajlagos termésmennyiség tekintetében elmarad a Debreceni bőtermő és a Kántorjánosi 3 fajták mögött. Virágrügyképzési hajlama erős, a virágrügyek hidegtűrő képessége jó. A szárazságot is jól tűri, bár a gyümölcs mérete kisebb lesz. Ökológiai tűrőképessége kiemelkedő. Humuszos, homokos talajokon is eredményesen termeszthető.

Az OMMI Növénykórtani Osztályának vizsgálatai szerint moníliával szemben mérsékelten fogékony, a blumeriellával szemben pedig közepesen érzékeny.

Virágzása késői, gyakorlatilag együtt virágzik a többi hasonló időben érő meggyfajtával. Az Újfehértói fürtös öntermékenyülő fajta, tiszta ültetvényben is telepíthető. Öntermékenyülésből származó gyümölcsök aránya általában 7 %, a szabadtermékenyülés mértéke magas, 25 % körül mozog. A vele egyidőben virágzó fajtáknak jó pollenadója, viszont sem a Kántorjánosi 3, sem a Debreceni bőtermő fajta nem termékenyíti.


termékekről általában...
ÚJFEHÉRTÓI FÜRTÖS meggyfa


Szeretne többet megtudni, vagy rendelni ebből a gyümölcsfa fajtából?

Keressen fel minket!
Hunyadi Garden FAISKOLA Bt.
4002, Debrecen Kádár dűlő 74.
Vagy emailban tegye fel kérdéseit vagy adja le rendelését.

ÚJFEHÉRTÓI FÜRTÖS meggyfa: meggyfa, Sz, bőtermő, egy, di, gr, debrecen, újfehértói f%c3%bcrt%c3%b6s meggy, 197, 196, MM, 96, fajta, meggyfa, lena, nagy, do, újfehértói+f%c3%bcrt%c3%b6s+meggy, alany, ujfehértói f%c3%bcrt%c3%b6s, fajt
ÚJFEHÉRTÓI FÜRTÖS meggyfa
ÚJFEHÉRTÓI FÜRTÖS Meggyfa
ÚJFEHÉRTÓI FÜRTÖS meggyfa
A termék eladója:
Elérhetőség: általában raktáron

 

 

 

Hunyadi Garden FAISKOLA Kft.
4002, Debrecen Kádár dűlő 74.

Webáruház készítés